82 de cadre didactice din ÎPT au beneficiat de cursul FORMAREA EVALUATORILOR, finanțat de MECC în cadrul CFC al UTM

Centrul de Formare Continuă al UTM a desfășurat în perioada octombrie - decembrie 2020, 3 sesiuni de formare finanțate de Ministerul Educației Culturii și Cercetării la modulul FORMAREA EVALUATORILOR la care au participat 82 de cadre didactice din 17 instituții ÎPT. 
Modulul asigură dezvoltarea competențelor cadrelor didactice privind elaborarea instrumentelor de evaluare a rezultatelor învățării, prevăzute de standardele educaționale de stat în învățământul profesional tehnic.
Cursurile au fost desfășurate în regim on-line. Cadrele didactice au beneficiat de suporturi didactice, materiale vizuale suplimentare. Pentru fiecare din subiecte, prevăzute de programul cursului, profesorii au realizat sarcini de lucru individuale cu aplicarea tehnicilor interactive de lucru la distanță și a aplicațiilor  Google: Drive, Docs, Sheets, Forms, Slides, YouTube.
Activitatea în cadrul cursului s-a axat pe 3 componente: 
1. Activitatea sincronă - conferințe pe Google MEET.
2. Activitatea asincronă - sarcini de lucru, materiale suplimentare plasate pe platforma educațională Classroom. 
3. Test de evaluare sumativă a cursului. 
Dacă informația v-a cointeresat, Vă puteți înscrie și Dvs. la Cursul FORMAREA EVALUATORILOR desfășurat la Centrul de Formare Continuă al UTM!!!

Cu referire la modul de organizare a cursului la distanță în fișa de feedback ANONIMĂ cadrele didactice au menționat:
  • Acest curs s-a realizat foarte reușit ONLINE.
  • Consider ca desfasurarea cursului la contact direct ar fi mai eficienta, cu totate acestea desfasurarea online a fost o experienta interesanta si noua pentru mine.
  • Recunosc, că pot avea efect și cursurile online. Până acum aveam dubii.
  • Inovații în domeniul metodologiei organizării orelor online.
Privind calitatea cursului desfășurat formabilii au menționat:
  • A fost un curs foarte bine structurat cu o documentaţie bine sistematizată şi accesibilă.
  • Pregătirea şi realizarea cursului este peste așteptările mele. Nici un minut nu a fost cheltuit in zădar. Unul din puținele cursuri unde BIFA nu are valoare.


Комментарии