Chestionar pentru elevi: Ce materiale didactice digitale ar putea fi atractive pentru elevi?

Utilizarea materialelor didactice digitale este o cerință a timpului și un mijloc de a accesibiliza  asimilarea unor informații teoretice, de a facilita dezvoltarea abilităților / deprinderilor practice și a forma atitudini la elevi. Cadrele didactice sunt practic obsedate de ideea de a diversifica procesul educațional, inclusiv prin utilizarea mijloacelor TIC în procesul didactic.
Totodată, dotarea tehnică a unor instituții de învățământ nu este suficient de performantă pentru a oferi servicii educaționale digitale. Spre exemplu, dacă calitatea imaginilor  din cadrul unei prezentări lasă de dorit, în acest caz elevul mai ușor va utiliza informația pe suport hâtrtie, iar orice defecțiune tehnică va egala cu zero efortul cadrului didactic.

Pe lângă dotarea cu mijloace tehnice a instituțiilor de învățământ, mai există și o altă parte a monedei: Cât de eficientă este aplicarea acestor materiale digitale în procesul educațional?  Ce tipuri de materiale digitale facilitează procesul de predare-învățare-evaluare?

Propun acest chestionar elevilor din învățământul profesional tehnic pentru a afla răspuns la întrebările respective din prima sursă.
Stimați elevi, Vă rog să oferiți răspunsuri la  chestionarul pe care îl puteți accesa aici.

Комментарии