Reflecții asupra Atelierului organizat de Proiectul Twinning al EU

Atelierul de lucru organizat de Proiectul Twinning al EU “Sporirea calității și eficacității sistemului de Învățământ Profesional Tehnic din Republica Moldova” a avut o durată de 3 zile. Paricipanții au făcut cunoștință cu multe aspecte care sunt deseori neglijate în Republica Moldova, dar care urmează să le cunoască fiecare în spațiul european

  • 1. Drepturi de autor și modul de utilizare a informației în spațiul virtual;
  • 2. Marketungul în pedagogie

Totodată au fost propuse prezentări cu tematica:

  • 1. Adaptări pedagogice către psihotipul elevului
  • 2. Transformarea școlilor în comunități de învățare etc.
Cadrele didactice au fost testate privind nivelul de competență digitală, dar deoarece testul a fost aplicat în ”regim” de autoevaluare rezultatele nu consider că ar putea fi raportate ca fiind credibile. Totodată, nu neg că ceva totuși acesta reflectă.
Un exercițiu foarte interesant și cred că aplicabil pe sistem a fost crearea prezentului blog. Intenționez să mă expun periodic. În acest caz, ar fi motivant să fiu auzită. deaceea nu ezitați să comentați mesajele.
Au fost menționate perspectivele proiectului privind elaborarea de către cadrele didactice a materialelor digitale, care ar putea fi postate pe site ÎPT Digital, dar aici MECC și alte structuri interesate ar trebui să elaboreze un mecanism de stimulare a cadrelor didactice (fie cel puțin stimulente morale: credite pentru atestare incluse în Regulamentul respectiv sau de exemplu postarea materialelor se egalează cu publicațiile necesare pentru unele grade didactice sau...). 

În acest context țin să le mulțumesc experților Esko Lius, Imad Kawani, Vesajoona Salomen !!!! Bravo !!!!



Комментарии